Парк „Отдих и култура“ | Hotel Landmark Creek Plovdiv

Парк „Отдих и култура“

Дизайнерският хотел Ландмарк Крийк е разположен в природен парк “Отдих и култура” на Гребната база, от прозорците му се открива спираща дъха гледка към целия Гребен канал, а топлите цветове и дискретния лукс в интериора му предразполагат към отпускане и релакс.

Парк ,,Отдих и култура ‘‘ или ,,белите дробове‘‘ на град Пловдив е едно от любимите места за разходки на пловдивчани и гостите на града. Освен за почивка и релакс , паркът се използва и за активна почивка .Възможностите за спорт и забавления са многобройни – от каране на колело и уроци по гребане, до пейнтбол и йога.

Минавайки по алеите, които ви отвеждат до канала, ще видите от всички страни добре поддържани игрища, лекоатлетически писти, указателни табели за пътя към стадион „Пловдив”.

По някои от алеите на Гребната база е забранено карането на велосипеди, ролери и скейтборд, те са само пешеходни. Но по други от тях постоянно ще ви изпреварват или ще се разминавате с любители на тези спортове.

Ако тръгнете по канала, скоро ще стигнете до прекрасен мост, изграден над него, а от там лесно можете да се спуснете до самото поречие на река Марица. Рибите, които плуват във водите на канала се виждат с просто око. Риболовът е забранен, причината за това са световните първенства по риболов, които се провеждат на Гребния канал.
Зоологическата градина е разположена в огромния парк на спортния комплекс, но в момента е затворена за реконструкция.

Абонамент за Нюзлетър

Следете нашите интересни предложения!

[mailpoet_form id="1"]